Kategorier

Årsmöte hos KHIF

2024-03-26 i Allmänt

Kiruna Handikappidrottsförening (KHIF) har hållit årsmöte den 25 mars. Lieselotte Sundström omvaldes som ordförande. Övriga i styrelsen är Ove Björnström, Sem Sundström, Inger Alm, Irene Olovsson, Agnetha Omma, Stig Lärkdal, Anette Mella Lindholm och Gun-Britt Stålnacke

Staffan Sundström och Jimmy Andersson (se bild) delade på Torsten Lövbos stipendium för 2023. Bägge har varit aktiva sedan tidigt 90-tal. Staffan beskrivs som en person med stort klubbhjärta, vinnarskalle och envishet. Boccian har varit hans paradgren och föreningen har stor betydelse i hans liv. Jimmy är träningsflitig, lojal och positiv. Aktiv inom bowling och boccia och föreningen har haft en betydelsefull roll i hans personliga utveckling.

KHIF bildades 1991 och vänder sig till personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Målsättningen är att alla ska ha rätt att idrotta efter sin egen förmåga och erbjudas samma möjligheter som övriga samhällsmedborgare att välja idrott som fritidssysselsättning. KHIF är den enda idrottsföreningen i Kiruna som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar och är därför oerhört viktig för många familjer i Kiruna. Föreningen har idag ca. 160 medlemmar varav 40 är aktiva i åldern 10-74 år. Verksamhetsgrenar är bowling, boccia, ridning och alpint (funktionell skidåkning). Det anordnas även olika typer av arrangemang såsom tävlingar, aktivitetsdagar, julfest, kickoff och handikappidrottens dag för aktiva och medlemmar.

Adress

Kiruna HIF - Parasport Bergmästaregatan 11 B 98133 Kiruna

Kontakt

Tel: 0980-80510 E-post: info@kirunahif.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in